Младо момче и момиче загинаха на място при зверска катастрофа в Пловдив. Мерцедесът , управляван от водача, който е бил с около година стаж зад волана, е излетял от пътя, ударил се е първо в автобусна спирка и после в билборд. Спирката е буквално отсечена, а фундаментът на рекламното пано е огънат. Части от колата са разпилени на метри от ПТП-то.

Жертвите са на около 20 г., предаде Нова тв. Ударът е бил толкова тежък, че се е наложило пожарна да вади телата с разрязване.

Сигналът е постъпил в 18.57 ч, каза Ботьо Гергинов от Пътна полиция-Пловдив. На въпрос заледен ли е участъкът, той каза, че се провежда следствие под ръководството на Окръжна прокуратура.

Говорим не само за инфраструктура, говорим са опит за стаж, за техническа изправност на автомобилите. Всичко това ни показва какви усилия трябва да положим, за да запазим човешкия живот и здраве, каза полицаят.

Тъй като участъкът е прав, очевидци казаха пред телевизията, че тук по традиция се кара със скорости, много над позволеното при градски условия.

Очевидци казаха пред телевизията, че колата се е движила със зверска скорост, на око - над 100 км/ч.