Писмо от "Виваком" (№16_02245_21.01.2016 г.) и разпечатки от изходящите съобщения доказват, че проф. д-р Иван Тодоров не е изпращал от своя телефонен номер поздравителен SMS на 25 декември 2015 г. на друг номер, който ПИК публикува в сряда.

Съдържанието на писмото и разпечатките са в пълен противовес на това, което онзи ден бе изнесено от ПИК, съобщава "Правен свят". Тогава се появиха снимки на стар мобилен телефон, марка Samsung, на който има съобщение със следното съдържание:

"4estito Rojdestvo, Lozane! Otdavna ne si idval v ofisa… Ivan Todorov"

Твърди се, че SMS-ът бил пратен от номер 0877139652. Един щрих - хората, които познават и общуват с адвоката, знаят, че той не използва звателната форма на обръщение, например "Драгане" или "Стояне", а ще използва именителната форма – "Драган" или "Стоян".

От писмото на "Виваком" стават ясни две много важни неща. Най-напред посоченият номер, от който уж проф. Иван Тодоров е изпратил съобщението, не е от телефоните на групата на Сиела Норма АД, в която влизат и всички номера на адвокатската кантора.

"Бихме желали да Ви уведомим, че фирма Сиела Норма АД не е титуляр на мобилен номер 0877139652, поради което не можем да Ви предоставим допълнителна информация относно използването на услугата", се казва в писмото от Виваком.

И второто – от номера, който се ползва от проф. Тодоров, на датата 25 декември 2015 г. не е пращан  SMS на публикувания в сайта ПИК номер на председателя на ВКС Лозан Панов.

Нещо повече, адвокат Тодоров ползва само един телефонен апарат с една SIM-карта. Той е привърженик на iPhone и от много години се доверява само на такъв мобилен, за което свидетелстват и хората, които го познават.

Като управляващ съдружник в адвокатското дружество, всекидневно той изпраща и получава множество  SMS- и. Пред репортер на "Правен свят" той показва стотици съобщения - както по-нови, така и такива, които датират отпреди повече от година. На всички тях се вижда името му и номерът, който не е този, посочен в ПИК.

И още – всички  SMS-и, изпратени от проф. Тодоров до българи, са написани на български език, няма нито един на латиница.

Що се отнася до другите твърдения – че на бюрото му имало някакви прави телефони, то всеки посетител в кабинета му може да се увери, че това не отговаря на истината, допълва правният сайт.

Възможност да се убеди, че е така имаше и репортер на "Правен свят" не само сега, но и преди около година и половина, когато изготвяше представяне на кантората за рубриката "Профили". Бюрото е и беше обсипано с папки, листове, сборници и никакви прави или криви телефони, уточняват колегите.

Проф. Иван Тодоров изрази готовност да покаже писмото и разпечатките на всеки представител на медия, която прояви интерес. Тодоров лично е поканил и г-жа Звездомира Мастагаркова от Блиц.

Всичко това опровергава изнесеното в ПИК по темата и е доказателство, че SMS-ите са фалшиви.

Клуб Z припомня, че т.нар. сензационни разкрития срещу Лозан Панов - че от стар евтин "Самсунг", с SMS на "маймуница" си честитял Коледа с адвоката, избухнаха, след като съдия № 1 взе остра принципна позиция да не се замита скандалът с  SMS-а  до Бойко Борисов от ВСС. Представители на определени медии го атакуваха и на последното заседание на Съвета, докато Панов обясняваше защо напуска работата на ВСС, докато не се изчисти историята със съобщението до премиера и че не иска Димитър Узунов да го представлява.