Бомба избухна около 3,20 ч тази нощ в Бургас пред аптека на бизнесмена Веселин Марешки, съобщи бТВ.

Взривното устройство е било самоделка, изпочупени са витрините и е повредена вратата на аптеката, но няма пострадали. Взривът станал в ж.к. "Славейков".

Полицията вече работи по случая.

Марешки бе открит за коментар още рано сутринта, като заяви, че не знае за инцидента и дали става въпрос за негова аптека.

"Не вярвам в България да са започнали вече да взривяват аптеки, не дай си, Боже, утре – и детски градини,“ заяви бизнесменът.

На въпрос дали взривът може да е свързан с бизнеса му, той отговори:

"Надявам се, че не е насочено срещу нас и не виждам причина да е. Ние сме от 25 години в този бранш, в него няма престъпници, поне се надявам.“

В момента Марешки има една бензиностанция във Варна, но планира да отвори още 5 в страната, една от които и в столицата, до края на февруари. В своята бензиностанция той продава с 30-40 ст. на литър по-малко от тези на конкуренцията. Марешки казва, че печели и при тези цени, защото слага много по-малка надценка на цените на дребно, отколкото веригите. 

На въпрос дали взривът може да е свързан с новият му бизнес, той отговори, че тогава биха взривили бензиностанцията, а не аптека.

Когато обяви плановете си за още бензиностанции преди две седмици, Марешки заяви, че има и готовност да влезе в политиката:

"Ако се наложи, ще вляза и в политиката. Имам много сериозни бизнеспланове в търговията с горива. Обаче ако днес има регулация, конкуренция и цената в цялата страна на дизела падне на 1,50 лв., аз няма да правя повече бензиностанции, ще отида да си гледам живота."