Гледането на порно е смятано за предмно мъжко занимание. Това до голяма степен наистина е така, но според годишната трафик статистика на най-големия сайт за такива видеа Pornhub ситуацията се променя и с всяка следваща година делът на жените непрекъснато се увеличава.

През 2015 г. 24 процента от посетителите на сайта са били жени, а в някои държави делът на дамите, гледащи порно, вече почти догонва броя на мъжете. 

И ако си мислите, че гледането на порно от жени може да се обясни с еманципацията и западната цивилизация, то данните на Pornhub опровергават напълно тази хипотеза. Всъщност фенките на порното са най-много в държавите от Латинска Америка.

Безспорният световен лидер е Ямайка. Там дамите генерират внушителните 44 процента от трафика към секс видеа. В любопитната класация следващите в списъка са също от региона - Никарагуа, Хондурас, Еквадор, Бахамите, Панама, Коста Рика, Доминиканската република.

Чак след това идват държави извън Карибския регион. Те обаче също са твърде любопитни - Република Южна Африка, Нова Зеландия, Бразилия и Филипините. В тези държави 35 процента от дамите гледат редовно порно. Във всички изброени дотук държави (с изключение на Нова Зеландия и РЮА където преобладават протестантите) основната част от населението изповядва католицизма.

В Европа най-много порно гледат католичките от Полша и евангелистките от Швеция - по 29 процента.

Въпреки че за България липсва отделна разбивка, от картата по-долу се вижда, че у нас жените, гледащи порно са около средния процент за света и доста над средния процент в Европа, която се оказва доста консервативна в това отношение. Картата показва, че гледането на порно остава табу за дамите в държавите от арабския свят, в Турция, Индонезия, Корея, Япония и, трудно обяснимо - в Германия.