Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е получил инсулт и е настанен в болница в Пазарджик. Това са съобщили негови близки пред Нова тв.

В деня, когато се гледаше мярката за неотклонение срещу него за изнасилването на 16-годишна ученичка, той е получил мозъчен удар и затова е бил неадекватен в съда, твърдят близките му.

БИВШ КМЕТ НА ПАЗАРДЖИК И СТРЕЛЧА Е ЗАДЪРЖАН ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ

Едва снощи обаче са взети мерки за състоянието му и е бил приет в неврологичното отделение на болницата.

Преди това съдът реши бившият кмет на Стрелча да остане в ареста като постоянна мярка заради опасения, че може да се укрие. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. След като бе задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен. Според медицинската експертиза няма следи от насилие. Същевременно е било установено наличие на биологичен материал в неговата хотелска стая и алкохол в кръвта на момичето.

ВИЖТЕ ОЩЕ: СТРЕЛЧА - ВОЙНА И ПИР

Иван Евстатиев се яви в съда видимо отслабнал, заяви, че е невинен и отрече категорично да е насилвал ученичката. Магистратите обаче приеха, че има достатъчно доказателства, че бившият кмет на Стрелча е извършил престъплението, за което е обвинен.