Пиян пасажер предизвика масов бой в самолет, летящ по линията от Санкт Петербург до Анталия, предадоха руски информационни агенции. Точно когато машината снишавала, за да кацне в турския курорт, младеж, роден през 1985 г. започнал да сяда в коленете на различни хора от самолета. Те му направили забележка, но видимо нетрезвият пътник изобщо не искал и да ги чуе.

Намесили се стюардесите. Тогава пияният се разгневил и започнал масов бой. В ръкопашната схватка, за да усмирят младежа, се включили и много от пътниците. Жени-курортистки го налагали по главата с чанти в знак на солидарност със стюардесите.

Ранени са трима от екипажа на лайнера, като едната стюардеса е със сериозна травма. Всички пострадали ще останат за лечение в турска болница.

А алкохолният герой ще бъде върнат в Санкт Петербург. Там го чака присъда за хулиганство. Едва ли за смекчаващи вината обстоятелства ще бъде приет факта, че младежът бил толкова радостен, че отива на море и затова обърнал бързо няколко чаши за повишаване на тонуса.