"Челси" и "Манчестър Юнайтед" направиха боево и драматично 1:1 в дербито от 25-ия кръг на Висшата лига на Англия. Джеси Лингард откри с ефектен гол в 61-ата минута за гостите, а в първата от даденото от съдията допълнително време Диего Коста изравни.

"Юнайтед" изтърва да реши мача при 1:0, а "Челси" пък можеше да направи пълен обрат. Голове обаче можеха да паднат и по-рано, като и двамата вратари имаха запомнящи се спасявания. Ремито не върши работа и на двата отбора. "Червените дяволи" са пети - на 6 точки от четвъртия "Манчестър Сити". А "Челси" е едва 13-и и се мъчи да си проправи път поне до местата за Лига Европа.

"Манчестър Юнайтед" бе по-добър в началото на двете полувремена, когато имаше инициативата и организира интересни атаки. "Челси" натискаше след това и караше Де Хеа да се намесва. В края на първото полувреме домакините имаха претенции за игра с ръка на Дейли Блинд.

На трибуните на "Стамфорд Бридж" напрегнатия двубой наблюдава Борис Бекер, който живее в Лондон.

Дербито мина под знака на информациите от последните дни, че бившият наставник на "Челси" Жозе Моуриньо почти сигурно ще поеме "Юнайтед" от лятото. Според британската преса вече са стартирала официални разговори. Вчера Моу даде първото си интервю откакто напусна лондончани и обеща, че скоро ще се завърне като мениджър - при това в Англия.

А вчера лидерът "Лестър" записа поредна впечатляваща победа с 3:1 на терена на "Манчестър Сити". Така "лисиците" са на първо място с 53 точки, следвани от "Тотнъм" - 48, "Арсенал" - също толкова, "Сити" - 47 и т.н.