Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски ще подаде писмено заявление за съгласие за снемане на имунитета му от 43-тото Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По-рано днес от Върховна касационна прокуратура съобщиха, че Сотир Цацаров вчера е поискал официално имунитета на депутата заради предизвикана от него катастрофа под въздействие на алкохол през 2015 г. Обвинението ще бъде за причинена средна повреда по непредпазливост при ПТП - чл . чл. 343, ал. 1, т. б., който предвижда наказание до 3 г. или пробация.

От прокуратурата описват и катастрофата, предизвикана от Миховски.

На 2 октомври 2015 г. около 19.50 ч в Троян по ул. „Васил Левски“ Иван Миховски управлявал л.а. "Мерцедес С 350“ с посока на движение от центъра на населеното място към гр. Ловеч. По същото време в гр. Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т.

Достигайки кръстовището между ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Васил Левски“, М.Т. предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски  блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката М. Т. По този начин  народният представител причинил по непредпазливост средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се във фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер, който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила на хиляда. Отделно от предстоящото дело, още тогава на Миховски е съставен акт по Закона за движение по пътищата, който той подписал без възражения.

Действията на народния представител Миховски са вследствие на искане на главния прокурор Сотир Цацаров от днес.

С този си акт Иван Миховски заявява своето желание за незабавно изясняване на всички обстоятелства по случая от страна на компетентните органи, декларираха днес от ГЕРБ