Прокуратурата прекрати разследването срещу бившия зам.-шеф на ДПС Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков за пране на пари. Това бе съобщено от Софийския градски съд (СГС). Преди два месеца Бисеров бе оправдан за неплащане на данъци и още две обвинения от СГС.

На 14 декември миналата година защитата на двамата е подала молби в съда, с които е поискала прокуратурата да бъде задължена да вкара делото в съда или да го прекрати. Причината е, че е изтекъл 2-годишният давностен срок.

В сряда от Софийската градска прокуратура са изпратили писмо на разглеждащия казуса съдия Атанас Атанасов, с което го информират, че разследването за пране на пари срещу Бисеров и сина му е прекратено на 3 февруари.

Съдебната сага около Христо Бисеров продължи около 2 години. Делото му за неплатени данъци в особено големи размери, за недеклариране на валутни сделки, както и за посочване на фалшиви данни в декларацията му пред Сметната палата, все още е висящо, но видно от мотивите на Софийския градски съд към оправдателната му присъда, прокуратурата няма особени шансове да докаже тезата си и пред следващите две инстанции.