"Барселона" подобри клубен рекорд от сезон 2010-2011 с 29 поредни мача без загуба при 1:1 срещу "Валенсия" в реванш от турнира за Кралската купа на Испания. Барса се класира за следващата фаза с общ резултат 8:1.

Предишното постижение принадлежеше на тима на Жосеп Гуардиола. Последната загуба на футболистите на Луис Енрике е отпреди повече от 4 месеца - срещу "Севиля". Поражението бе нанесено в началото на октомври.

Още по-впечатляващо е, че снощи "Барселона" игра с резервите на стадион "Местая" - заради 7:0 в първата среща. Луис Енрике заложи предимно на млади играчи, като даде почивка на страховитото си нападение Лео Меси, Неймар, Луис Суарес. 

Домакините откриха чрез Негредо в 39-ата минута, а в 84-ата влезлият като смяна Каптум изравни. Младият талант донесе равенство и рекорд в мач №100 на Луис Енрике начело на "блаугранас".

"Числата не ме интересуват, рече специалистът след срещата. - Това, което ме вълнува, е да вкарваме голове с колективна игра и да спечелим първенството. В края на сезона ще ви кажа как сме си свършили работата."

Неговият колега Гари Невил е на другия полюс във "Валенсия". "Прилепите" се представят катастрофално, като не успяха дори срещу резервите на Барса в протоколен сблъсък. Снощи "Местая" бе почти празен. Невил постоянно е призоваван да напусне, за да не бъде уволнен.