В днешния си брой турският всекидневник "Star" публикува новина със заглавие "Забрана за влизане в страната на проруски насторения Доган". Изданието не цитира източник за тази информация.

"След кризата със сваления руски самолет, лидерът партията на българсикте турци ДПС Ахмед Доган отново се показа като съветски агент", започва статията. "Той нанесе удар срещу подкрепящите Турция в ДПС, което доведе до забрана за влизане в Турция на него и на медийния магнат Делян Пеевски".

Вестник "Star" е таблоид и е част от голяма медийна група заедно с едноименната телевизия. В Турция тази медийна група се приема за много близка до президента Реджеп Тайп Ердоган. 

лизането на дългогодишния лидер на ДПС и на депутат от партията е забранено. Това стана след като Доган зае антитурска позиция след кризата със сваления руския самолет", припомня вестникът.

Публикацията описва декларацията на ДПС след свалянето на самолета и я определя като "подкрепа за Турция". Това довело до смяната на предишния председател Лютви Местан. 

"На негово място (на Местан - б.р.) Доган постави българин олигарх. В тази операция участваха основателят на ДПС и медийният магнат Делян Пеевски. Смяната беше тяхна инициатива."

"Star" допълва как медиите на Пеевски - депутат от партия, която твърди, че подкрепя правата и свободите на турците в страната - всъщност са подели масова антитурска кампания и са поставили на прицел дори посолството на Анкара. 

Турският вестник припомня публикацията на "Шпигел" отпреди 10 дни "Пеевски - айсбергът на корупцията" и нарича депутата "император на контрабандните цигари".

"Пипалата на проруския олигарх Пеевски стигат до Турция и може да се окаже, че той е в основата на контрабандата на български цигари в Турция".

МЕЖДУВРЕМЕННО ДОГАН ПОЛУЧИ ПОЧЕТЕН ЗНАК ОТ СТОЯН ДЕНЧЕВ И ДИМИТЪР ИВАНОВ

Вестникът припомня още, че от 1997 година Ахмед Доган е осветен като агент на Държавна сигурност, но въпреки това е останал начело на ДПС. 

Публикацията в "Star" излиза два дни след като Лютви Местан обяви, че създава нова партия, която ще се казва ДОСТ (приятел на турски - б.р.)