Доскорошният депутат от БСП Георги Кадиев ще прави нов политически проект.

Това обяви днес самият той в профила си във фейсбук.

Ето какво написа депутатът:

"В последните месеци постоянно ме питат какви са политическите ми планове. И е време да отговоря. 

Най-лесното е да емигрирам. Два милиона българи го направиха. 

Лесно е да отида в друга партия и да стана част от статуквото. Лесно е и просто да довърша мандата си в парламента, да печеля или губя маловажни ежедневни битки. 

Но за тези 10 години в политиката се убедих, че системата е непоправима. Кръпките не помагат. Реформите се провалят една след друга. Историческите компромиси доубиват държавата. 

Трябва ВСИЧКО ОТНАЧАЛО. (Главните букви са на Кадиев - б.р.)

Огромно усилие, което си заслужава само защото не искаме да сме последното поколение, изпратило децата си в чужбина и закрило държавата. 

Поради това, заедно с група съмишленици ще направим нов политически проект. 

С кого, защо, как ще отговоря след няколко дни."

Ако Георги Кадиав реализира проекта си, това ще бъде третата формация, родена от редиците на БСП. Такива са "Движение 21" на татяна Дончева и АБВ на бившия президент Георги Първанов.

Георги Кадиев бе изклюен от БСП и парламентарната й група през септември 2015 г. заради решението му да се кандидатира за кмет на София. Той пожела да се бори за поста в коалиция с АБВ, въпреки че партията вече бе издигнала Михаил Мирчев.

Преди това Кадиев пак разгневи съпартийците си с идеята за законопроект, който да позволи агитация на майчин език. Но тогава изключването му се размина.