Вторият човек в АБВ Румен Петков остро разкритикува позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев за КТБ без да го назове директно по име.

"Правят се разни внушения, че КТБ е била банката на съдебната система, а се забравя, че някои партии са имали сериозни вложения там. И това са хора, които се изявяват като ментори на съдебната система. Лидер на партия с 2 милиона лева в банката ми говори за морал и принципи. Този човек е в състояние на перманентна лъжа със себе си и обществото. Това е политическа наглост", заяви Петков.

След това дори изостри лексиката си:

"Ти, бе, Кънчо, едно е да крякаш по медиите, друго да покажеш каква е волята ти".

Румен Петков не пропусна да атакува вербално и премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов по повод съобщението на финансовото министерство от понеделник, че са поискали разсекретяване на доклада на разследващата компания "Аликс партнерс".

"Единият до вчера не искаше и да чуе за такова нещо, а другият до 3 часа вчера следобед бе на същото мнение. Да не лъжат хората. Ние отдавна искахме разсекретяването на доклада. Това обаче трябва да стане не на четни страници, а всичко - цялата технология да стане ясна как се стигна до фалита и кой го направи", каза Петков.

Вторият човек от АБВ се обяви против идеята да се създаде парламентарна анкетна комисия, която да разследва връзките на Лютви Местан и Ахмед Доган с Турция.

"Защо, ще питат Местан колко пъти е ходил в джамия с турския посланик ли", попита Петков и подчерта, че това е тема за службите по сигурността.

Той разкритикува и вицепремиера Меглена Кунева за антикорупционния закон. 

"От два месеца и половина чакаме да видим текст на новия закон, а досега са ни пратили само две парчета от него", каза Петков и обясни, че АБВ няма как да приеме бъдещото Бюро за борба с корупцията да работи по анонимни сигнали.

От партията настояват и шефът на новия орган да се избира с гласовете на две трети от народните представители в парламента, а не само с тези на половината от присъстващите.