"Няма да допуснем саморазправа между лица с антагонистични интереси на блокираните гранични пунктове с Гърция."

Това заяви в Хасково главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от "Дарик".

Костов беше категоричен, че министерството ще осигури обществения ред на блокираните от български превозвачи гранични пунктове с Гърция.

"От наша територия не може да решим проблеми, които са на гръцка територия." Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова във връзка с блокадата на границата с Гърция. Това призна днес в парламента и министър Румяна Бъчварова, след като същите изказвания вече направиха Бойко Борсов, транспортният министър Ивайло Московски и външният Даниел Митов.

МОСКОВСКИ ЗА ГЪРЦИЯ: НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! ПИЯНСКИ ИСТОРИИ!

Доколкото толкова време не може да се намери решение на този натиск, според Бъчварова, могат да се направят тълкувания за целенасочено бездействие на гръцките власти, насочено срещу страната ни.

"Днес очаквам разговор с гръцкия си колега, който също полага усилия и се надявам да решим тези проблеми. Запитана дали одобрява действията на българските превозвачи, Бъчварова заяви, че те са аналогични действия", посочи вътрешният министър.

"Няма механизъм, по който този род спорове да бъдат решавани по достатъчно добър начин, стигаме и до такива случаи", уточни тя.

БОРИСОВ: ГЪРЦИЯ НЕ Е НОРМАЛНА ДЪРЖАВА. ЩЕ БЪДЕМ МАКСИМАЛНО ТВЪРДИ

Междувременно "Дарик" съобщи, че от Министерството на здравеопазването са изпратили благоевградска линейка на 12 км разстояние във вътрешността на Гърция за български шофьор, който се е нуждаел от спешна помощ.

Линейката е стигнала безпрепятствено до пациента, диагностициран е и са му дадени антибиотици и антипиретици, съобщиха от ведомството. 

На пациента е предложена хоспитализация в болница в Петрич, но той е отказал. Оставен е в добро общо състояние в Гърция. Екипът на "Спешна помощ" вече се прибира в България.

През последните 24 часа 10 пациенти са прегледани от изнесения спешен екип на ГКПП Кулата.