Бизнесменът Веселин Марешки стана първият, който официално обяви кандидатурата си за президент. И обеща поевтиняване на горивата в цялата страна.

"Абсолютно сериозно ще се кандидатирам за президент. Не говорим за шоу, много сериозно гледам на тези неща", каза Марешки пред бТВ.

ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ МАРЕШКИ ОТВАРЯ ОЩЕ 5 БЕНЗИНОСТАНЦИИ

Бизнесменът от аптечния бранш, който нашумя с отварянето на бензиностанция с драстично ниски цени във Варна, обеща по-евтини горива в цялата страна.

"В най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 - 3 стотинки, а с 20 - 30 стотинки ще паднат горивата и в останалата част на страната", заяви той.

"Най-късно до края на годината ситуацията в голяма част от държавата ще бъде нормализирана. Такива маржове по 30 – 40 стотинки няма да са допустими", категоричен е бизнесменът.

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци", каза Марешки.

На 29 януари пред негова аптека в Бургас гръмна бомба.

БОМБА ИЗБУХНА ПРЕД АПТЕКА НА МАРЕШКИ

"Тръгвайки на битка срещу картелите, знаех, че пътят няма да е лесен", коментира атентата той.

За спрените обществени поръчки Марешки смята, че "това е част от нормализирането на държавата" и че "натискът отвън е толкова голям, че държавата не може да продължава да върви с толкова много корупция и толкова много безобразия".