"Аз мисля, че има поръчка да се намери формален повод да му (бел.ред. - Пеевски) се постави охрана. Лично моето мнение е, че ако има такава заплаха, тя не идва от територията на България и от българи. Нека направим хипотеза, че е свързана с дейност на БТК, на Булгартабак, в друга държава, която, изтекла е информация наскоро, но не можаха да се фиксират медиите върху нея, че Булгартабак е финансирала терористична организация."

Това заяви бившият служител на НСО подполковник Николай Марков по повод заплахата за живота на депутата от ДПС Делян Пеевски. Той допълни, че контрабанда има навсякъде, но е важно за какво се използват парите от нея.

ПЕЕВСКИ СЕ СДОБИ И С ОХРАНА ОТ НСО

Според Марков, Пеевски не е само със статут на депутат.

"Той има още много статути, от които могат да ни се усмихнат от специализираната прокуратура и ДАНС. За мен обаче нито Пеевски, нито Ахмед Доган имат силите да разиграват такива сценарии. Те не са най-важните фигури в държавата", смята подполковникът. 

Той отбеляза, че съществената личност е премиерът Бойко Борисов, защото цялата власт е в неговите ръце. И обясни:

"Държавата не функционира като парламентарна демокрация. Държавата не функционира по парламентарна демокрация. Тя започва да заприличва на еднолична монархия, където Борисов се държи като цар.

МВР да обявява за предстоящи убийства, според него, е все едно той да каже "ако някой има интерес, аз ще му съдействам".

Марков обяви и че НСО се използва за политически цели.