Аз бях вярното куче на Ахмед Доган“, каза напусналият ДПС дългогодишен депутат от движението Ахмед Юсеин. Той напусна партията в началото на месеца с емоционален статук във фейсбук, написан на турски език.

АХМЕД ЮСЕИН: ДЕПУТАТИТЕ НА ДПС СА ШАМПИОНИ ПО КОРУПЦИЯ

В студиото на Нова телевизия Ахмед Юсеин обясни, че „данните в пресата, присъдите на бивши депутати и сумите във фалиралата банка“ потвърждават думите му, че ДПС е шампион по корупция.

В парламентарната група има около 5-6 човека, които работят нормално, но всичко друго е подчинено на далаверата. Не мога да го кажа, докато правораздавателната система е такава. Докарайте един румънски прокурор тука, за да разказвам всичко, което знам“.

Доказателство за думите му било и „охолството, в което живее кръгът около почетния председател“.

Сега тези, които ме гледат, също знаят, че това, което казвам, е вярно. Никой не смее да го изрече обаче“.

Ахмед Юсеин потвърди, че вече е част от екипа на изключения бивш председател Лютви Местан ДОСТ. Той отказа да му е бил оказван натиск от страна на Турция да вземе това решение.

Бившият депутат ще продължи да работи сред изселниците в Турция и за новата партия. А дали те ще подкрепят ДОСТ?

Палачинката се обърна много сериозно в тази посока, защото всички прочетоха изявлението на Ахмед Доган от 17 декември и за голямата любов на г-н Доган към Русия... В момента на турско-сирийската граница има много войници, които са с българско гражданство. Родителите на тези войници гласуваха за нас. Аз какво да обяснявам? Че има някакво съмнение за съществуването на НАТО?“, обясни ситуацията Юсеин.

Близките отношения на Доган с ръководни кадри от Държавна сигурност също били наклонили везните за неговото решение.

„Вие представяте ли си лидерът на унгарската партия в Румъния да получи орден от шефа на Секуритате? Вие представяте ли си някакъв шеф на Щази да награди някакъв дисидент в Германия?“

Ахмед Юсеин се извини на Касим Дал, който бил прогледнал по-рано. Бившият депутат обясни, че бил готов да напусне ДПС още преди изгонването на Лютви Местан.