Алжир е задържал мъж на 29 години заподозрян за връзки с атентатите в Париж на 13 ноември 2015 година, в които бяха убити 130 души. Според медиите в страната той се казва Зухир Мехдауи и е бил близък със смятания за главен организатор на атаките Абделхамид Абаауд, съобщава белгийският всекидневник "Соар".

Мехдауи се е предал сам на властите в Бежайа, град в източната част на страната, след като е получил съдебна призовка и се намира в предварителен арест, пише изданието, цитирайки алжирската информационна агенция АПС.

Прокуратурата в северноафринканската страна мотивира ареста с това, че Мехдауи е заподозрян във "връзки с терористичните атентати в Париж извършени миналия ноември" и че за него е  постъпила информация "за възможно участие в терористични дейности и евентуалата му принадлежност към терористична група (действаща) в чужбина".  

В съобщението си алжирската прокуратура не съобщава самоличността на арестувания.

Мехдауи е напуснал Алжир на път за Турция през 2012 година, след което е пребивавал в Гърция, докато накрая се е установил в Белгия през 2014 година, където се е оженил, пише "Соар".