"Не, няма да бъда кандидат за президент. Защото моята воля в момента е много по-важна като председател на ПГ"

Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Сашо Диков в ефира на телевизия BiT. 

"Имаме много добри номинации, които могат да бъдат обсъждани. ГЕРБ има изключително добър кадрови потенциал. Имаменевероятни кметове, имаме невероятни депутати, имаме невероятни министри, които имат своята обществена подкрепа, те могат да бъдат едни достойни кандидати за президент", подчерта дясната ръка на премиера Борисов.

Той отрече да сме на 22-ро място по усвояване на еврофондове и даде обяснение за отделянето ни от Румъния в мониторинга на Еврокомисията:

"Знаете ли, че министърът на вътрешните работи на Румъния, единствената молба, която отправяше към мен е да не се отделяме от тях, и да бъдем заедно в пакет. Защото заради еустойчивостта в реформите, които направихме в секторл "Сигурност", резултатите и демонстрираната ясна политическа воля, България спечели от това,че ние бяхме пред Румъния, и следващата проверка трябваше да бъде направена след 18 месеца, докато за Румъния - на всеки 6 месеца."

Голяма част от разговора между Цветанов и Диков беше отделен на събития от последните години. Бившият вътрешен министър заяви, че е нормално да не бъде на този пост и сега.

"Имаше обективни причини да не съм външен министър. По един анонимен сигнал лидерът на социалистите, а и на европейските социалисти, ме набеди пред надежден орган, и бяха образувани три дела, като, разбира се, нямаше дза бъде морално да бъда предложен като вътрешен министър от господин Борисов", каза той, и заяви, че ще съди Станишев.

На въпрос защо депутатът от ДПС Делян Пеевски и бизнесмена Валентин Златев, чиито фирми загубиха няколко големи обществени поръчки, прекратени от премиера.

"Аз доколкото знам, няма никъде връзка в регистрите," заяви Цветанов. "Аз съм убеден, че в момента процедурите, които ще бъдат направени, ако е възможно да се оптимизира и цената, с тези обществени средства да могат да бъдат изградени повече километри от автомагистрала "Хемус""

И подчерта, че поръчките са спрени от съответните министри по съответните процедури, не от премиера.