Една истински хубава история: във водите на Флорида са преброени рекорен брой морски крави. Новите данни на Комисията за опазване на рибите и дивата природа обявиха нови данни за застрашеното от изчезване животно и от тях се очазва, че броят им е достигнал до поне 6250. На източния бряг на американския щат са преброени 3292 ламантина, а други 2958 обитават западното крайбрежие на Мексиканския залив.

Морските крави са три различни вида, които са много сходни на вид. Срещат се между Флорида и Бразилия, на западния бряг на Африка или по река Амазонка. Тези нежни тревопасни животни могат да достигнат до 4 метра (13 фута) на дължина и тежат до 600 кг (1300 кг).

Подвидът, който обитава южния американски щат - Trichechus manatus latirostris е включен в Червената книга на застрашените видове от 2007 г. Броят им намаляваше заради урбанизацията на крайбрежните територии и замърсяването на водите. Преди година са били преброени само 6063 морски крави, така че сегашното леко увеличение е добра новина за екозащитниците.

Морските крави мигрират към по-топлите води по време на зимата. Завръщането им в началото на пролетта е идеална възможност с доста висока точност да се определи броят им. Това става чрез снимки от въздуха.