Депутатите от правната комисия приеха промени в закона за банковата несъстоятелност, внесени от Делян Пеевски и Йордан Цонев, с които се задължава синдикът на КТБ да публикува доклада на фирмата "Аликс Партнърс", която разследва фалита на банката. Предложението бе прието, въпреки възраженията на Борислав Стратев от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете. Според него конфиденциалността е международен стандарт в подобни казуси и нито една фирма няма да се съгласи да подпише договор без такава клауза. Стратев каза още, че приемането на подобно измененив от парламента ще създаде лош имидж на България.

Депутатът Емил Димитров (Патриотичен фронт) заяви, че не приема подобни аргументи и не може парламентът да се съобразява с една фирма. Чавдар Георгиев (БСП) декларира, че БСП подкрепя поправките и винаги е била "за", когато става дума за публичност по отношение на фалита на КТБ.

"Това е развитие в позицията на БСП, когато ставаше дума за договора за АЕЦ "Белене" бяхте против неговото публикуване".

Това припомни на Георгиев Димитър Лазаров (ГЕРБ).

Ако законопроектът бъде приет и от пленарната зала то докладът на "Аликс партнърс" ще може да бъде публично оповестен, без частта с предложения за по-добро събиране на вземанията.