Нови, твърде любопитни, и впечатляващи с дълбочината си коментари направи икономическият министър Божидар Лукарски днес.

"Спрените обществени поръчки ще дадат по-голяма сигурност и прозрачност на икономическата среда", каза той на брифинг след подписването на споразумение с Европейската комисия (ЕК), Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за новата Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ (ОПИМСП) – 2014-2020 година, предаде Агенция „Фокус“.

На въпрос дали спрените от премиера обществени поръчки могат да доведат до нестабилност в икономическата среда на страната, той отговори, че те биха имали точно обратният ефект, защото ще дадат по-голяма яснота и по-голяма прозрачност по отношение на предвидимостта и по отношение на пълзящи недомлъвки, слухове и т.н.

"Сигурен съм, че при провеждането им по новия ЗОП ще имаме много по-голяма сигурност и не бихме могли да говорим за несигурна икономическа среда, даже напротив", каза още икономическият министър.

Той не пропусна да коментира и темата за цените на горивата. При нея отново ключовата думичка бе сигурност.

"Очаквам и съм сигурен, че цените на горивата ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда", рече още министърът на икономиката.

Преди седмица Лукарски обясни в интервю за вестник 24 часа и кой носи отговорност за ниското потребление:

"Българинът не иска да рискува, не помага на потреблението, не помага на икономическия растеж".