Община Петрич стана пореднатата, която прекрати обществена поръчка. Стойността ѝ е за близо 2 млн. лв. 

Това става ясно от сайта на Агенцията по обществени поръчки.Така и Петрич откликна на повика на премиера Бойко Борисов да се преразгледат и отменят обществени поръчки, които създават притеснения. Кмет в Петрич е Димитър Бръчков от ГЕРБ.

Поръчката е за извършването на допълнителни строително-монтажни работи на депото за неопасни и инертни отпадъци, разположено в местността "Тумбите'". Площта на цялото депо е 106 дка. Предмет е Клетка № 4 и прилежаща към нея обслужваща инфраструктура с площ 17 900 кв. м. Общата стойност на поръчката е за 1 830 000 лв. без ДДС. Фирмата, която е трябвало да изпълни обществената поръчка е Консорциум "БУЛ-ФРАНС". Дадена е по договаряне без обявление по реда на закона за обществените поръчки.

Ето и мотивите за прекратяването. При откриването на процедурата е установено нарушение, което не може да бъде отстранено, без това да промени условията, при които е обявена обществената поръчка. В поканата за участие в процедура на договаряне без обявление за възлагане на обществена поръчка е допусната фактическа грешка, заради която може да доведе до избор на изпълнител, който няма необходимата квалификация.