Американската полиция изследва нож, открит в къща в Лос Анджелис, принадлежала някога на футболната звезда О Джей Симпсън, известен с продължилото години дело за убийството на жена му, за което бе оправдан през 1995 г, съобщи Си Ен Ен. Навремето преследването му от полицията бе предавано на живо в целия свят. Футболистът и актьорът бягаше с джип "Бронко" и накрая бе спипан от ченгетата.  

Бившият полицай капитан Анди Нейман е получил преди време ножът от строителен работник, който го е открил, вероятно когато бившият дом на Симпсън е бил разрушен. Сега го изследват криминалните специалисти - за ДНК и коса, разказва Нейман. Предполага се, че това е оръжието на престъплението.

Не е ясно кога предметът е бил открит и дали е свързан със смъртта на бившата жена на Симпсън Никол Браун и нейния приятел Роналд Голдман, които бяха убити през 1994 г. След дълго дело - 120 свидетели, 45 000 страници доказателства и 1100 улики, О Джей беше оправдан именно защото липсваше хладното оръжие.

Тогава така и не бе открит ножът - дълъг и сератиран. Алън Уотънбърг, собственик на магазин за ножове, свидетелства, че негов подчинен е продал на Симпсън 35-сантиметров стилет, който той е поискал да бъде наострен и заточен.

Свидетелят на обвинението д-р Лакшманан Сатавагисваран заяви пред журито, че убийствата са направени с едноостър нож, какъвто стилетът не е. По време на кръстосаните разпити обаче той призна, че не може да е сигурен.

Въпреки, че получи оправдателна присъда тогава, през 2007 г. Симпсън бе арестуван за кражба в хотел и в крайна сметка бе осъден през 2008 г. за 12 случая, включващи отвличане и въоръжен грабеж. Сега лежи с присъда за поне 33 години, с право на ранно пускане след 9.