Чернокожият неврохирург Бен Карсън обяви, че напуска борбата за номинация на кандидат-президент то Републиканската партия, предаде АФП.

"Обичат ме много хора, но те не гласуват за мен", каза 64-годишният Карсън.

Той допълни, че решението му е назрявало отдавна. Още преди седмица Карсън заяви, че не вижда перспективи за кампанията си. В четвъртък лекарят пропусна дебатите на републиканските кандидати в щата Мичиган.

Сред борещите се за номинацията на Републиканската партия Карсън имаше най-слабите резултати. В супервторника на 1 март, когато имаше първични избори в общо 12 щата, той получи едва 3 гласа от делегатите. Водачът Тръмп взе цели 192 гласа, следван от Тед Круз (132) и Марко Рубио (66). 

Бен Карсън стана световно известен като ръководител на медицински екип, извършил първата в история операция по разделянето на сиамски близнаци, сраснати в главите.

Отделно неврохирургът се слави с интерпретацията си на исторически събития. Така например преди 4 месеца той заяви, че египетските пирамиди са били строени не само за гробници на фараоните, но и за зърнени складове.