Доналд Тръмп оттегля две от най-крайните си обещания, дадени по време на кампанията му, предаде АФП.

Едното от тях е терористите да бъдат подлагани на още по-сурови мъчения от симулацията на давене. Другото е да бъдат убивани заедно със семействата си.

"ДИНОЗАВРИТЕ" ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ НА ВОЙНА С ТРЪМП

Тръмп, който убедително води сред кандидатите на републиканската партия да бъдат номинирани за президент, даде тези обещания в опита си да привлече повече симпатизанти. Те обаче бяха толкова брутални, че му донесоха критики дори сред политици от неговия лагер.

"Ще използвам цялата си законна власт, за да спра тези врагове терористите. Разбирам обаче, че САЩ са обвързани чрез закони и договори и няма да искам от нашата армия или от други отговорни лица да нарушават законите", заяви Тръмп.

И допълни:

"Ясно е, че в качеството си на президент, ще съм обвързан със законите като всеки обикновен американец и ще изпълнявам произтичащите от това отговорности."

Броени дни, след като спечели супервторника, Тръмп даде признаци за гъвкавост по още ключови въпроси, по които преди това беше правил крайни изказвания. По време на републиканския дебат в четвъртък той даде да се разбере, че е готов на компромиси по въпроса за имиграцията.

ИДВА БРУТАЛНА БИТКА: ДОНАЛД СРЕЩУ ХИЛЪРИ

Днес обаче милиардерът отново ядоса американските консерватори, като анулира предвиденото участие в годишната им конференция. Той трябваше да участва във форума в щата Мериленд, но предпочете да отиде в Уичита, Канзас, за да участва в предизборен митинг преди републиканските партийни събрания там. Първичните избори в този щаат ще се състоят тази вечер местно време.