Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред Нова ТВ поредното развитие на кризата с бежанците. Той специално акцентира на ролята на "кака Ангела", очевидно имайки предвид Ангела Меркел за притока на мигранти към Европа.

"Нали знаете на какво се дължи това? На нелепите изказвания на кака Ангела. Тази, освен че подлага на огромни изпитания ЕС като нищо ще върне фашизма в Германия. Слушайте ми думата!", заяви Симеонов.

Според него това, че бежанците избягват да минават през България е чудесно.

"България е най-защитената територия, най-малко засегната от чужденците", похвали се Симеонов.

И призова телевизионните журналисти когато ходят в Македония да не питат баженаците защо не минават през нашата страна.

Лидерът на НФСБ коментира и идеите на своята партия за промени в Изборния кодекс и по специално въвеждането на задължително гласуване под страх от санкция - 50 лв. глоба и 3 месеца без социални помощи. Според Симеонов това няма как да не стане. Той смята, че гласуването е административно задължение, подобно на плащаните на данъците. Симеонов специално отбеляза, че гражданите в България нямат никакви задължения, освен да си плащат данъците.

Ако предложението на патриотите бъде прието санкциите ще се налагат от кмета на населеното място.

"По 24 параграфа нашите мургави събратя получават социални помощи", изрично отбеляза Симеонов.

И изтъкна, че задължителното гласуване работи в много европейски страни.

"Демокрацията е управление на народа. Какво е това управление при което управляващите са избрани с 15%", коментира Симеонов.

Според него е нормално ДПС да е против задълцителното гласуване.

"Масовото купуване на цигански гласове го прави ДПС, естествено ще са против", обясни Симеонов.

Други идеи на патриотите за промени в изборното законодателство е в държави извън ЕС да се гласува само в дипломатически представителства, както и забрана на подаръците по време на предизборна кампания.