"Единственият и незаменим лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган."

Това заяви в ефира на бТВ депутатът от ДПС и спряган за евентуален нов водач на партията Четин Казак, който в момента е част от временния триумвират съпредседатели, които водят партията след изгонването на Лютви Местан.

ЧЕТИН КАЗАК Е НОМИНИРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

"Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер и решението кой да заеме поста председател на ДПС трябва да бъде съгласувано с основателя на партията”, каза още Казак.

На въпрос защо почетният председател Доган не се върне обратно в активната политика, Казак отговори кратко:

"Въпрос на негово решение е да не се върне."

Новият лидер на ДПС ще бъде избран на Националната конференция на 24 април, обясни Казак, но отказа да отговори ясно на въпроса кой ще вземе всъщност решението - конференцията или Доган.

Казак, който е първата издигната кандидатура за поста, подчерта, че този факт не трябва да се преекспонира - просто първата от 28-те предстоящи регионални конференции се е състояла в Габрово, неговият район.

Съпредседателят на Движението коментира и новата партия ДОСТ на отцепниците, тръгнали си заедно с бившият лидер Лютви Местан, като отбеляза, че няма никакви притеснения от новата политическа инициатива.

ДПС ЗА ДОСТ: РЕНЕГАТИ ВТОРА-ТРЕТА УПОТРЕБА

"Партии в България колкото искате, ние се нагледахме през годините за много опити за създаване на партии двойници, които се мъчат да се превърнат в алтернатива на ДПС. Те всички тези опити са се увенчавали с неуспех. Това е поредният опит и той ще последва съдбата на своите предшественици," заяви уверено той.

И отбеляза, че Кърджали е и ще остане "бастион" на Движението, въпреки мненията, че позициите на Местан могат да изместят ДПС от региона.

Казак коментира и информацията, че всички депутати на ДПС и ключови фигури от ръководството, сред които Ахмед Доган, Делян Пеевски и сегашните съпредседателиса в "черен списък" на Турция и няма да бъда допуснати в страната.

"Смятам, че няма да има никакъв проблем. Към момента няма нито един документ, нито едно нагледно доказателство за верността на това. Това са медийни спекулации," заяви той.