Кристиано Роналдо осигури поредна победа за "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига - 2:0 и на реванша срещу "Рома" и класиране на четвъртфинал. Въпреки това част от публиката на "Сантяго Бернабеу" освирка реализатор №1 в историята на Кралския клуб.

Кристиано чуваше дюдюкания при няколко пропуска, които направи. По едно време той застана пред едно от рекламните пана край терена и погледна въпросително по посока на недоволните. В последния сезон отношенията между Ронално и публиката на "Реал" са сложни. Начинът на живот на мегазвездата не се харесва на запалянковците. Преди броени дни той направи изказване, че ако всички в отбора били на нивото му, "белите" щели да се борят за титлата на Испания. После се извини.

Снощи Кристиано не продума пред медиите, но напусна стадиона с широка усмивка. Капитанът Серхио Рамос и треньорът Зинедин Зидан осъдиха освиркалите го фенове. Зизу подчерта, че такива прояви само мотивират №7 още повече.

А Роналдо все пак успя да се разпише в 64-ата минута и това бе неговият гол №90 в Шампионската лига. Четири минути по-късно португалецът асистира на Хамес Родригес за 2:0. Такъв бе резултатът и в Рим.

По същото време "Волфсбург" довърши белгийския "Гент" у дома - 1:0 и общ резултат 4:2. Така испанският гранд и отбора от града на "Фолксваген" очакват жребия за следващата фаза.

А тази вечер предстоят далеч по-интересни реванши. "Челси" приема "Пари Сен Жермен" след 2:1 за френския шампион, а "Бенфика" отива в Санкт Петербург за трудно гостуване - 1:0 в първия сблъсък срещу "Зенит".