Доналд Тръмп отново излезе победител на първичните избори на републиканците в щатите Мичиган, Мисисипи и Хавай. Така милиардерът завоюва преднина в три от четирите щата, където републиканците гласуваха във вторник.

Предприемачът беше сразен от сенатора от Тексас Тед Круз единствено в Айдахо.

Само един кандидат се справи днес добре - Доналд Тръмп”, похвали се сам магнатът.

Доналд Тръмп отпразнува победата си с прием за своите най-близки фенове. И с какво ги изненада? Минерална вода, бяло и червено вино, пържоли и стекове и различни деликатеси, всичко с марката “Тръмп”.

С типичното си грубо чувство за хумор той обяви:

“От всичко можете да похапнете и пийнете тук. Но ако някой иска да си вземе нещо за вкъщи, ще плати сметката си – поне 50 долара.”

Сред демократите Хилъри Клинтън спечели първичните избори в Мисисипи – 83 на сто срещу 16 на сто за Бърни Сандърс.

В Мичиган обаче тя беше изпреварена от съперника – 50 на сто за Сандърс срещу 48 на сто за Клинтън. Това за бившата първа дама на САЩ беше неприятна изненада. Всички предварителни прогнози сочеха победа за нея, стана обратното.

Ако има губещ, това е галеното момче на републиканската върхушка Марко Рубио, който е на нож със съпартиеца си Доналд Тръмп. Сенаторът от Флорида не надскочи 10 на сто нито в Мичиган, нито в Мисисипи. Това е доста отрезвяващо. След седмица, на 15 март, са предварителните избори в неговия щат, които Рубио непременно трябва да спечели, за да продължи в надпреварата. Според осведомени след вчерашния провал някои републиканци вече го съветвали да оттегли кандидатурата си още преди вота във Флорида. Рубио бил категорично против подобен ход.

Доналд ще убие Марко на неговия терен, прогнозират анализатори. Това означава незабавно оттегляне от надпреварата на сенатора.