Ивайло Борисов-Ториното е сред задържаните при започналата вчера мащабна операция на МВР, съобщи пред Нова телевизия Румяна Арнаудова - говоритял на главния прокурор Сотир Цацаров.

ЗАДЪРЖАХА 4 ГАВАЗИ НА ИВО ТОРИНОТО - ПРЕБИЛИ ШОФьОР С ПАЛКИ

При акцията в цялата страна масово се проверяват луксозни автомобили и кортежи.

Ториното е отведен в столичното Шесто РПУ и ще остане в ареста за 24 часа. Все още няма официална информация за причината за задържането му.

Подобни мерки бяха анонсирани в края на февруари след среща между ръководството на вътрешното ведомство и Сотир Цацаров. Тя бе провокирана от побоя, нанесен от гардовете на Ториното над семейство на Околовръстния път в София. 

НАПАДАТЕЛИТЕ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО БИЛИ НАПАДНАТИ, ТВЪРДИ "РАБОТОДАТЕЛЯТ" ИМ

Тогава бе обявено, че една от набелязаните мерки е да се регистрират всички съпровождащи коли. 

"Практиката на кортежи пред нощни заведения, по магистрали и улиците, които демонстрират тотална наглост и беззаконие трябва да бъде прекратена", каза тогава Сотир Цацаров.

Ивайло Борисов е приближен на смятания за престъпен бос Златомир Иванов - Златко Баретата. Двамата са подсъдими по дело за организирана престъпна група за рекет и наркотици. Ториното бе обявяван за национално издирване.

След като историята с побоя на Околовръстното се разчу, Ториното заяви, че гардовете му били нападнати и затова прибегнали до насилие.