Световни лидери и организации осъдиха вчерашния кървав атентат в Анкара, предаде БГНЕС.

КЪРВАВ АТЕНТАТ В АНКАРА. НАЙ-МАЛКО 35 УБИТИ И 125 РАНЕНИ

Руският президент Владимир Путин решително осъди нападението и изрази съболезнования на турския народ за големия брой жертви, предаде ТАСС, като цитира президентския прессекретар Дмитрий Песков.

"Владимир Путин най-решително осъжда безчовечния терористичен акт в Анкара. Президентът скърби за многото човешки жертви заедно с целия турски народ, който бе подложен на поредно нападение на терористи", се казва в изявление на Путин.

Москва и Анкара са в състояние на дипломатическа и търговска война от 24 ноември 2015 г. Тогава турски самолет свали руски "Су-24", нахлул във въздушното пространство на страната от съседна Сирия. Путин на няколко пъти отказа да се срещне с колегата си Реджеп Ердоган.

Френският президент Франсоа Оланд изрази дълбока солидарност с турския народ.

"Франция е редом с Турция и ще продължи заедно с нея борбата срещу тероризма, който удря навсякъде и на който трябва да се противодейства с най-голяма енергия", гласи декларация на Оланд.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е потресен от случилото се. Той написа в туитър, че мислите му са с хората, пострадали от атентатите.