Дори и в Дивия Запад, когато са те гърмяли, първо са те предупреждавали да се обърнеш с лице. Така проф. дин. Драгомир Драганов обясни в студиото на Сашо Диков по Нова тв защо е нарекъл подлост и безочие проявата на студенти, които снимаха как го влачат пиян в Софийския университет. Вследствие на това, че после и КАТ го залови да шофира с алкохол, известният историк бе пенсиониран без време от Ректората.

„Ами, ако съм бил заспал?“, попита ученият водещия, но няколко пъти уточни, че не иска да се оправдава.  Двамата с Диков заформиха в ефир любопитен анализ на случката, която стана хит в интернет пространството:

Драганов: Чисто технически, ти учил ли си?
Диков: Учил съм. Във ВИФ с извинение, или без извинение... Вярно, че съм толкова некадърен, че дори не съм се напил през живота си.
Др.: Това ли ни е темата?!... Ние живеем в ЗОО държава. Не е от зоопарк, а от „Злоба“, „Омраза“ и „Отмъстителност“... Да оставим, че става въпрос за примерно 3 през нощта. Сега ме караш да се оправдавам. В 3 през нощта имал ли си лекции някога?
Д.: Да – по особен тип предмети.
Др.: По други?
Д.: По други... Специфични...
Др. Добре.
Д.: По-скоро студентките на мен ми изнасяха лекции. По някои предмети. По някои филологии. 
Др. Но в 3 през нощта не са те изпитвали. В 3 през нощта всеки, който си е свършил работата през деня, има право на личен живот.

След това професорът нарече медиите лешоядни и че те взели да тръбят, че е „мъртвец“. След което се извини на Диков, че не иска да го обижда лично и че двамата „имат 25-годишна история“ и са побеждавали отбора на ветераните на „Черно море“. Водещият преди това беше напомнил, че Драганов знае 5 езика и е ходил при папата, та не стана яско кой с кого повече се уважава. 

Диков напомни обаче и че професорът след това е хванат с 2,44 промила, но събеседникът го поправи, че това е на дрегера (който не е доказателство в съда, б.р.), а на кръвна проба са били само 1,6. На репликата на Диков, че не трябва да дава повод за такива неща, професорът отговори: „Саше, ти в такъв случай ме съветваш да съм покорен! Преклонена главица глава не я сече.“ И даде примери как критикува МВР, че не е реформирано и че критикува държавата.
Диков спомена и че Драганов при по-стар случай е хващан със сериозна положителна проба на дрегера - 1,6, но тогава казал че е от хапчетата, които пие.

"Това ли ни е темата?!", повтори няколко пъти Драганов и разговорът завърши миролюбиво.