"Лестър" продължи победната си серия и запази преднината си от 5 точки на върха във Висшата лига на Англия.

Възпитаниците на Клаудио Раниери победиха с 1:0 гостуващия "Нюкасъл". Така "лисиците" вгорчиха дебюта на новия треньор на "свраките" Рафаел Бенитес.

Японецът Шинджи Оказаки вкара със задна ножица единствения гол още в 24-ата минута. Изключително красивото попадение дойде след майсторска комбинация.

Домакините можеха да вкарат втори гол още първото полувреме, но разминалият се някога с "Ботев" (Пловдив) Махрез бе неточен.

Играчите на "Лестър" обаче имаха и известна доза късмет. В доста моменти инициативата бе у "Нюкасъл".

С победата Илисиците" се приближиха още повече до жадуваната шампионска титла. Тя ще бъде първа в историята на тима, дал на световния футбол легенди като вратарите Гордън Бенкс и Питър Шилтън и нападателите Гари Линекер и Емил Хески.

"Лестър" е на първо място 8 кръга преди края на първенството. Тимът има 63 точки от 30 мача. Втори с 48 точки е "Тотнъм". Трети и четвърти, но с по един мач по-малко, са съответно "Арсенал" (52) и "Манчестър Сити" (51).

"Астън Вила", чийто капитан в съвсем близкото минало бе Стилиян Петров, е твърдо закотвен на последното място само с 16 точки и вече само чудо може да го спаси от изпадане.