Депутатът от БСП Корнелия Нинова ще се кандидатира за лидер на партията на предстоящия конгрес. Това каза самата тя пред бТВ.

"Приемам номинациите, които имам от страната. Благодаря на тези хора, че ми вярват. Признателна съм на всички хора, които смятат, че мога да ги водя. Ще се кандидатирам, ще участвам в това състезание до край. Няма да се договарям с никого за нищо", заяви Нинова.

Тя допълни, че се кандидатира за втори път. Целта й е БСП да бъде истинска алтернатива на настоящото управление. Нинова заяви, че ще изведе БСП в управлението. Нинова каза още, че ще даде самочувствие на хората в БСП, които според нея са умни, кадърни и почтени.

"Ще изведа БСП до управление на държавата, като им давам обща кауза - справедливост, солидарност, равенство, патриотизъм свобода", заяви Нинова.

Според нея спирането на обществените поръчки е провал за настоящото управление. Нинова смята, че те се спират, защото няма достатъчно пари в държавата. Според Нинова твърденията на Бойко Борисов, че Европа спира парите, когато управлява БСП, а ги пуска, когато на власт е ГЕРБ, не отговарят на истината.