Един убит нападател, четирима ранени полицаи и двама бегълци, издирвани за тежки престъпления. Това е равносметката след вчерашните престрелки в брюкселския квартал Форе между силите на реда и заподозрени терористи.

Те откриха огън с автомат "тип Калашников" по полицията, която тя позвъни за обиск, свързан с разследването на атентатите в Париж на 13 ноември м.г.

Операцията беше съвместна между белгийската и френската полиция. Полицейската блокада и щателните обиски в района продължиха до три часа тази сутрин.

Според таблоида "Дерниер йор" издирваните вероятно са братята Халид и Ибрахим ел Бакрауи. Единият е с досие за тероризъм, а другият е търсен от властите, за да излежи присъда, пише изданието.

Убитият вчера стрелец още не е идентифициран според полицейски източници, цитирани от всекидневника "Соар".

Ибрахим има 9-годишна присъда за това, че по време на обир в централен Брюксел през януари 2010 година е стрелял по полицаи и е ранил трима, пише "Дерниер йор". Халид е осъден на пет години за кражби на коли през 2011 година, при ареста са му конфискували автомат "Калашников", съобщава вестникът, известен с добрите си връзки в полицейските среди.