Министърът на правосъдието Екатерина Захариева ще обжалва отказа на Висшия съдебен съвет (ВСС) да наложи дисциплинарно наказание на Богдана Желявска в 7-дневен срок, съобщиха от МП.

Както Клуб Z писа, през миналата седвмица кадровиците на Темида излязоха със становище, че няма нарушения на бившата зам.-председателка на СГС (от времето на Владимира Янева, б.а.), които да имат нужда от наказание.

ДИСЕКЦИЯ НА ЕДИН СЪД. СОФИЙСКИЯ ГРАДСКИ ДЪТ

Това стана въпреки доклада на самия Висш съдебен съвет от началото на 2015 г., който говореше за множество нарушения като цяло на предишното ръководство на СГС и на самата Желявска лично.

СЪДЕБНИЯТ ДРИЙМ ТИМ НА БЯЛ КОН: БОГДАНА ЖЕЛЯВСКА ЧИСТА

В министерството на правосъдието днес постъпи официалното уведомление от ВСС за взетото решение на 10 март т.г., с което Съветът отказа да наложи наказание на бившия заместник-председател на Софийския градски съд Богдана Желявска. То бе образувано през февруари 2015 година за допуснато дисциплинарно нарушение по чл. 307, ал. 4, т. 3, т. 4 и т. 5 от Закона за съдебната власт, допълват от правосъдното ведомство.

Това е първият подобен ход на министър Захариева. Предшественикът ѝ Христо Иванов често ползваше правомощията си да инициира дисциплинарни производства срещу "знакови" магистрати пред ВСС, макар и с променлив успех.

СЛЕД ЗАМЕРЯНЕ С ВЪРХОВНИТЕ СЪДИИ... ПЕПИ ЕВРОТО ПАК "ТУПНА" В ДВОРА НА ВСС