"ЕС така и не дойде в България. Не искам да съм поколението, което ще загаси лампите и ще затвори държавата".

Това каза независимият депутат Георги Кадиев на заседанието на инициативния комитет на бъдещата си партия "Нормална държава". Кадиев призова хората си да забравят за личната изгода.

"Това е партия, в която да дадем нещо, не да вземем нещо. Започваме всичко отначало. Не е нужно да измисляме топлата вода. Нужно е да мислим как ще дадем нещо на България", заяви Кадиев.

Той обеща да не се продаде и да не предаде съмишлениците си.

"Ние сме добрите", каза убедено Кадиев.

После припомни, че България е на челните места по корупция, вандализъм и олигархия:

"За 27 години превърнахме от тази държава територия".

В манифеста, който ще приемат учредителите, се настоява за спасяване на България от олигархията. Първата и основна задача на новата партията ще е борбата с корупцията. Сред приоритетите ще са също икономиката и завръщането на младите хора в България. 

Всички членове на инициативния комитет носеха бели ленти на ръцете си като символ на чистото и ново начало. Кадиев отказа да определи партията като лява, дясна или центристка. Очаква се документите ѝ да бъдат подадени в съда до май, така че партията да е готова за евентуален предсрочен вот.

Независимият депутат отрече възможността да си сътрудничи с другите отцепили се леви проекти - "Движение 21" на Татяна Дончева и АБВ на Георги Първанов. Според него в България няма нито една завършена пълна реформа.