Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин заяви, че ще предаде на папа Франциск, че българите имат желание той да посети България. Кардинал Паролин днес се срещна с премиера Бойко Борисов.

"Ще предам на папата посланието на българите и по-специално на католическата общност, с която имах възможност да се срещна, че има желание за посещение на папата в България", каза Паролин.

Той все пак уточни, че неговото посещение не означава автоматично, че и папа Франциск ще посети България. Паролин уточни, че визитата му е свързана с честванията на 25-годишнината от отношенията между Светия Престол и България.

Кадриналът се обърна към всички хора във връзка със Страстната седмица и католическия Великден като заяви, че трябва да има мир, както и че Христос е кралят на мира.

"Надеждата ми е, че всички ние, всеки един от нас може да изпита мир в сърцето и всички семейства да живеят в мир, защото в днешни дни това е най-важното послание", каза кардинал Паролин.

Вчера Негово преосвешенство освети катедралния храм в София на католиците с източен обряд "Успение Богородично". Той отслужи и меса в църквата "Свети Йосиф" за големия празник Цветница, които вчера честваха римокатолиците.