Среднощната инициатива  на Волен Сидеров и Десислав Чуколов да "търсят наркотици" и да извършват "граждански арест" в магазинче на ул. "Г. С. Раковски" завърши с присъди от 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи за двамата.

Двамата депутати днес признаха вината си пред СГС за акцията пред т. нар. клекшоп, сключиха четвърто поред споразумение и получиха пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им също за две години, предаде Нова тв.

Пострадалите също одобриха наказанието.

СОФИЙСКИЯТ ГРАДСКИ СЪД ВИНОВЕН, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА СЕ СПОРАЗУМЯ СЪС СИДЕРОВ

Сидеров и Чуколов бяха обвинени за това, че на 9 октомври 2015 г., на улица „Г. С. Раковски” в столицата пред магазин за алкохол и цигари, в съучастие, са извършили "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост".

Случаят с "клекшопа" е поредният, който завърши с признаване на вината и споразумение с прокуратурата за Волен Сидеров. На 10 март от съда стана ясно, че лидерът на националистите е сключил три споразумения с прокуратурата...

СИДЕРОВ СЕ ПРИЗНА ЗА ВИНОВЕН. ЩЕ МУ УДЪРЖАТ ОТ ЗАПЛАТАТА

Държавното обвинение склони да не го преследва в реално съдебно производство за случаите с нахлуването в НАТФИЗ в изборната нощ и за по-старите му изцепки в Батак и пред Народното събрание. Всички те са свързани с еднотипни обвинения - за хулиганство, така че е трудно да се гадае, ако например едно беше завършило с условна присъда, какъв би бил развоят при следващо дело... 

Срещу Сидеров остава още едно висящо дело на съдебна фаза - за инцидента на летище "Варна" на 6 януари 2014 г.