Стотици метри опашки се вият пред гарите в Брюксел. Причината е, че полицията поотделно преравя багажа на всеки пътник. Властите препоръчаха на гражданте да отложат пътуванията си.

Железопътният транспор обаче от най-използваните в страната. Близо половин милион души на ден идват от провинцията на работа в Брюксел и вечер се прибират у дома с влак. До всяка гара в страната има влак през час, а по натоварените дестинации и по-често. Така например от столицата до летището ѝ завентем мотрисите са през 15 минути.

Страната е в най-високото, четвърто ниво на тревога да тероризъм след двата атентата вчера, в които загинаха 31 души и 270 бяха ранени.

В социалните мрежи днес потекоха снимки на хиляди пътници наредени пред трите главни столични гари - Южната, Цетралната и Северната. Част от по-малките гари в града бяха отворени, но някои, които са в подземни тунели и свързани с метрото остават затворени.  

Самото метро остава частично затворено, както и линиите на трамваите, които минават в подземни тунели. Движението на наземните трамваи и автобуси е възстановено както - и по част от линиите на метро.

Затворено остава утре летището, което заедно с една метростанция беше сцена на атентат. Затворени са повечето театри и концертни зали и университетите с изключение на Брюкселския свободен.