"Протестна мрежа" кани Делян Пеевски на протеста на жълтите павета.

Не, не е 1 април и това не е шега. Но по този начин от антиправителствената служба са решили да отбележат 12 май, или Ден 333 от началото на протестите, които избухнаха спонтанно с назначаването на депутата от ДПС за председател на ДАНС. 

"На 12 май отбелязваме ден 333 от началото на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и назначилото го задкулисие. В този символичен ден, ние от „Протестна мрежа“, решихме да поканим успелия човек на 33 години, Делян Пеевски, на предизборна среща. Събираме се днес, 12 май, в 18.30 часа, на обичайното място – площад "Независимост", пред Министерски съвет", се посочва в съобщение на антиправителствената служба.

А темите на разговора: "как ще протече неговата предизборна кампания и какви са неговите възгледи по най-важните европейски дебати. Бихме искали да чуем и как ще помага на своите избиратели в смесените райони от бъдещата си позиция в Европейския парламент".

За събитието има създадена и група във facebook, озаглавена "Да успеем на 333".

От "Протестна мрежа" твърдят, че са изпратили поканата на пресцентъра на ДПС и лично на председателя на партията Лютви Местан. 

От пресофиса на движението посочиха, че не са получавали подобна покана. Обещаха да проверят входирана ли е таква и при секретарката на председателя, но все още нямаме отговор. Оттам обаче посочиха, че подобна среща на жълтите павета няма как да се случи, защото насред разгара на кампанията Местан и кандидатите за членове на ЕП са в непрестанни предизборни обиколки и срещи. На въпрос Пеевски също ли, получихме отговор "И той си има програма".

От сайта на ДПС пък, в секцията Евроизбори 2014, става ясно, че тези дни лидерът и част от кандидатите за евродепутати са направили сериозен райд в Русе, Добрич, Шуменско, Търговищко и др. Но Делян Пеевски не е бил с тях. Графата за предстоящите за днес събития пък е празна.

Иначе с номинирането на депутата за ЕП "Протестна мрежа" доста се активизира. Първого номинира за еврокомисар, а "Зелените" допълниха, че ще му отредят всичките 17 места в листата си.

Изпрати и писмо до ръководството на АЛДЕ - Алианса на либералите и демократите за Европа, с което моли за официална позиция относно издигането на Пеевски. 

По сигнал на антиправителствената служба пък прокуратурата обяви, че започва проверка за организирана престъпна група около Пеевски и свързаните с него банкерът Цветан Василев и "новият политик", както сам се нарича - Николай Бареков.