"Сигналът за "Плиска" е любовна история между еднополови", коментира премиерът Бойко Борисов. Преди това Държавният департамент на САЩ бе предупредил, че има данни за евентуална терористична атака в градския транспорт на София в района на хотел "Плиска". 

ДАНС: ЛЮБОВНА ДРАМА ПОРОДИЛА ИСТЕРИЯТА "ПЛИСКА"

Малко по-късно посолството на САЩ обави, че предупреждението вече не важи, но това не спря ироничните коментари в социалните мрежи за тази история с твърде много въпросителни. 

"Ето го единия еднополов. Къде е другият?"

Този въпрос си задаваха мнозина и споделяха анимирана картинка на Джон Траволта, който се оглежда в познатата поза от филма "Криминале", но този път пред хотел "Плиска".

via GIPHY

След конкретното предупреждение на САЩ, което за щастие не бе потвърдено, други пък попитаха кой ще пази останалите линии от градския транспорт, които не минават покрай "Плиска". 

"My fellow Bulgarians...",

се обръща към българите президентът на САЩ Барак Обама. Текстът е написан на английски върху снимка на американския държавен глава. Преводът е следният:

"Скъпи мои българи, мога да ви уверя, че работим отблизо с местните власти, за да предотвратим евентуални нападения...", след което текстът продължава така:

"...on bus 204 to Gotze Delchev or even the 5 to nadlez Nadejda".

Тролеят "петица" към надлез "Надежда" също пътуваше днес без проблеми. 

А след като МВР съобщи, че случайно по същото време е заловило 12 афганистанци - нелегални имигранти, след преследване по "Цариградско шосе", се появи и митичният герой Динко от Ямбол.

ХОТЕЛ "ПЛИСКА"? НЯМА ВЕЧЕ ТАКОВА НЕЩО

Дизайнерът Иван Червенков, който често реагира на актуални събития, веднага намери обяснение за бързия успех на МВР - Динко, разбира се.

Вероятно шегите в социалните мрежи са много повече, а най-добрата новина от деня е, че не го запомнихме с друго.