Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ твърденията, че ГЕРБ иска да разцепи Реформаторския блок.

"Защо трябва да хабим енергия да разцепваме някого, при положение, че ние имаме достатъчно ангажименти към нашите избиратели и членове? Имаме достатъчно много работа в чисто партиен и организационен план, че да се занимаваме с проблемите в другите партии", каза Цветанов.

Според него само по-малки партии се опитват да разцепват други, защото по този начин се опитват да привлекат подкрепа за себе си

"За да имаш някаква подобна цел трябва да си достатъчно малък, за да търсиш допълнителна съпричастност. ГЕРБ участва самостоятелно в избори. Това е присъщо на по-малките партии, които нямат реален политически живот", каза Цветанов.

За пореден път той заяви, че референдумът, иницииран от Слави Трифонов, в който има и въпрос за задължителното гласуване, трябва да се проведе преди президентските избори. През юни ГЕРБ ще има официална позиция за своята номинация за вота за държавен глава.

Цветанов изтъкна, че парламентарните партии загърбват тяснопартийните противоречия, когато се обсъждат теми като борбата с тероризма. Според него е много важно европейските служби да бъдат солидарни в споделянето на оперативно значима информация. Цветанов каза още, че вече се работи по приемането на антитерористичен закон. В тази връзка другата седмица ще има среща между три парламентарни комисии - вътрешна, правна и за контрол на службите - с главния прокурор.