Кантората на адвокат Петър Николов се нае да защитава безвъзмездно известния Динко Вълев от Ямбол. Това съобщи сайтът на ВМРО. Николов е от Варна и е председател на местната структура на ВМРО в кв. "Аспарухово".

ДИНКО ОТ ЯМБОЛ: VAZMUTEN SAM... ПОСЕГНАХА ДА МЕ БИЯТ, ДА МЕ РЪГАТ

Сайтът цитира и написаното от Николов в социалната мрежа.

"След по-малко от 8 часа разпокъсан сън в последните 2 дни, 1000 км по автобуси, минах да се преоблека и докато си пия кафето знам, че днес с Мартин Пеев ни предстоят няколко важни битки за справедливост и по-добър живот на хората, аз във Варна на две дела, той в Бургас с Динко. Вярвам, че ще успеем".

Динко стана популярен в края на миналия месец, след като бяха излъчени репортажи за това как е заловил нелегални имигранти на южната ни границата.

НОВ ЕПИЗОД ОТ ДИНКО ОТ ЯМБОЛ: ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ, ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ МЕ ДАДАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА

В сигнала на Български хелзинкски комитет срещу него до Прокуратурата са посочени няколко престъпления според Наказателния кодекс, сред които отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н.

"Още като се разшумя за случая, се свързах с Динко и му заявих, че нашата кантора е готова да го защитава абсолютно безвъзмездно. Подбудите ни са чисто патриотични", сподели Николов.

Той добави, че след като е получил призовка да даде свидетелски показания в полицията в Бургас, Динко се е свързал с него и поискал да се възползва от правна защита.