Бивш полицай се барикадира в продължение на почти цяло денонощие в апартамента си в София и държа в шах МВР.

Драмата се разигра в южния столичен квартал "Стрелбище".

Днес следобед влезлите в жилището полицаи изнесоха 69-годишния Петър Коджейков с носилка. Той бе откаран във Военномедицинска академия.

Драмата започна около 15 часа на 26 март. Коджейков първо стрелял по дъщеря си.

Той е бивш полицай и някога е бил шеф на столичното IV РПУ. Оръжието му е незаконно, заяви главният секретар на МВР Георги Костов. Мъжът е притежавал законен пистолет, който е предал през 2006 г.

Нова телевизия уточни, че той не е психично болен, а с влошено психично здраве.

Веднага след подаването на сигнала за барикадиралия се човек на място бяха изпратени полицейски екипи. От МВР съобщиха, че съседите не са евакуирани, тъй като няма пряка заплаха за тях.

Полицията води почти цяло денонощие преговори с барикадиралия се посредством психолози. Целта бе да му се попречи евентуално да посегне на живота си.

Днес следобед в жилището проникнаха екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). За да влязат в една от стаите на апартамента, униформените използваха и стълба.

Внезапно от апартамента се чу изстрел. От полицията обясниха, че Коджейков е стрелял по служител на реда, който обаче не е пострадал.

Съпругата на Коджейков е болна и неподвижна. Рано следобед днес тя бе изнесена на носилка. Според намиращите се вътре преговарящи Коджейков не е разбрал веднага за това.