"Назначенията на хора от ДСБ са една от опорните точки за атака и опит за задушаване на опозицията вдясно. Това е план, определен от премиера Бойко Борисов, насъскал своите подчинени срещу нас", заяви депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов пред бТВ.

Сектор "Сигурност" беше даден на концесия от Сергей Станишев и беше цената за създаването на кабинета Орешарски. И ако питате кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС, Станишев го назначи. Станишев създаде модела Кой?, добавя Атанасов.

Според депутата  и бивш председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност, премиерът Борисов е "превърнал кадровата политика в сектор "Сигурност" в специална кадрова търговия, с цел да има управленски комфорт от страна на тези, които преди са управлявали".

Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Петър Димитров в кое правителство бяха министри? Всичките са на държавна хранилка
а БСП е в опозиция, дава пример Атанасов.

Кадровата политика в сектор "Сигурност" е нещо като раздаване на порциите. Тежки корупционни схеми са покровителствани вътре в системата и хората са демотивирани, защото израстването в кариерата е в резултат само от връзки, смята експертът.

Атанасов посочна, че ръководството на СДВР е назначено по врема на кабинета "Орешарски", а по разкриваумост на престъпления то е на трето предпоследно място в страната.