Крадците му намериха колая срещу наложилата се напоследък тенденция собствениците на магазини да ги снимат, докато ги обират и след това да разпространяват образите им... 

За да не попаднат в рубриката „Дръжте крадеца“ и да бъдат разпознати, крадците просто задигат не само охранителните камери, но и записващите устройства, съобщи Нова тв. Така прикриват не само следите си, но и възпрепятстват собствениците на магазини да ги показват.

Примерът е от Асеновград. В един от магазините в града те крадат записващо устройство, което е запечатало лицата им. Най-вероятно вече е унищожено. Четири от осемте камери са буквално изтръгнати от стените.

Крадците обират магазина около 23.00 ч в неделя, без да се стряскат от това, че  обектът е близо до автогарата и пазара в Асеновград и мястото е оживено. Не ги спира и това, че магазинът се охранява от СОТ. Разбиват външната врата с помощта на отвертка.

Действали са изключително бързо и ловко, защото след като сигналната система се е задействала, още на втората минута там са пристигнали гардовете на охранителната фирма, но от крадците нямало и следа.

По предварителна информация оборотът, който са задигнали, е бил около 400 лева. По-големите щети обаче са откраднатите камери и записващото устройство към тях.