Били ли са белгийският министър-председател Шарл Мишел и членове на правителството сред потенциалните цели на терористите от 22 март?

Този въпрос си задават разследващите екипи, след като са намерили подробни планове и снимки на правителствената сграда и на резиденцията на премиера в лаптоп, който един от камикадзетата на летището е изоставил в нелегалната квартира в квартала Скаарбеек, пишат тази сутрин всекидневниците "Еко" и "Тейд".

Според "Еко" това е споменаманият миналата седмица лаптоп, където следователите намериха т.нар. "завещание" на взривилия се на летище Завентем Ибрахим ел Бакрауи.

По думите на федералния прокурор Фредерик ван Льов в него той казва, че няма време и ако не действа, може да свърши в затворническа килия.

По-късно белгийските медии цитираха неназовани източници от разследването, че с експлозиите на летището и в метрото терористите са изпълнили половината от първоначалния си замисъл.

Той е включвал автоматична стрелба в центъра на града, но арестът на съзаклятника от парижките атентати Салах Абдеслам и на негови помагачи на 18 март е осуетил плановете.

Правителствената сграда се намира в съседство с парламента на централната ул."Лоа" 16 в Брюксел, а на няколкостотин метра от нея, в съседство с американското посолство, е Ламбермон, резиденцията на министър-председателя.