За трета поредна година на 10 април 2016 г. в София ще се проведе специализираната конференция за програмиране за мобилни устройства и мобилни технологии MobCon Europe.

Събитието е най-мащабното от този тип на Балканите и в Югоизточна Европа. Организатор на MobCon Europe е компанията за софтуерни разработки MentorMate.

За първи път в България на едно събитие ще се съберат толкова много лектори от компании, които са лидери в областта си, като Booking.com, Spotify, Skyscanner, Atlassian, Visa, IBM, Oracle. Groupon и други.

Двайсетте лекции на MobCon Europe са разделени на четири паралелни потока – Development, Technology, Enterprise и Marketing. Темите са изключително разнообразни и на конференцията ще се говори за Git LFS и как да се използват с популярни iOS и Android среди на разработка, за прехода от клиентско към сървър базирано приложение, за разработването на компоненти за приложения и бот услуги, за това какво кара потребителите да теглят и споделят съдържание, за протоколи в Swift, за дигитални отпечатъци, които водят до хипер-персонализиране, за възможностите, които предлага Apple Watch на разработчиците, за архитектурните решения, които правят живота ни по-лесен и много други.

За трети пореден път на конференцията ще се проведе и MobDemo. Това е състезание, в което всеки с идея за мобилно приложение или изготвен прототип може да участва безплатно и да се бори за награди на обща стойност 20,000 лв. Публиката ще има основен принос към оценяването на победителите като ще гласува на специално създадено за целта мобилно приложение.

Освен на спонсори, тази година, се предоставя възможност и на стартиращи компании да участват като изложители. По време на конференцията, в партньорство с MindHub, ще има и обособен кът, където деца (5-12 г.) ще могат да се запознаят с основни модели на програмирането, представени в достъпен за тях вид.

Желаещите да посетят конференцията могат да влязат на сайта на MobCon и да закупят билет. Цената в момента е 65 евро за конференцията и 75 евро за конференцията плюс уъркшоп. Билетът включва обяд, кафе паузи, тениска, промо пакет и парти след края на лекциите. За групови посещения предлагаме отстъпки. Тази година се очакват 700 човека да посетят конференцията.

Основни спонсори на събитието са Skyscanner, Банка ДСК, SBTech, Brosix, Infragistics, SoftServe, МentorAcademy и Telerik, a Progress company.